Invitasjon BK1 19.-24.september 2021

Written on .

INVITASJON TIL KURS I BASAL KROPPSKJENNSKAP: BK1

Dato: 19.-24.september 2021 (ankomst søndag ettermiddag /avreise fredag til lunsj)

Sted: Gavelstad Gjestegård i Svarstad

Arrangør: Norsk Institutt for Basal Kroppskjennskap (NIBK)

Kursleder: Anne Marie Böhme Hetlevik og lærerkandidat Cecilie Ravndal Nilsen

Basal Kroppskjennskap (BK) er en fysioterapitilnærming rettet mot å fremme pasientens kontakt med «seg selv», og har fokus på bevegelsesbevissthet. Når prinsipper fra BK integreres i fysioterapi, settes oppmerksomt nærvær i bevegelsene i sentrum. Målet er å øke pasientens innsikt og kunnskap om hvordan egne bevegelsespotensialer og ressurser kan utvikles for å håndtere dagliglivets utfordringer. Balanse, fri pust og nærvær «her og nå» er nøkkelelementer som, når de integreres i bevegelser, kan medvirke til mer funksjonell bevegelseskvalitet og helse. Fenomenet bevegelseskvalitet er sentralt og favner et fysisk, fysiologisk, psykologisk og eksistensielt perspektiv som ramme for undersøkelse og behandling. Behandlingen inneholder praktisk arbeid med bevegelser og refleksjon.

BK er kunnskaps- og erfaringsbasert og kan anvendes i klinisk, forebyggende og helsefremmende arbeid både individuelt og som gruppeterapi. BK er godt dokumentert innenfor psykiatrisk behandling og egner seg godt for pasienter med langvarige muskel-skjelettplager og lettere psykiske plager, såkalte sammensatte lidelser. 

BK1 er det første steget i utdanningen som fører til klinisk kompetanse i Basal Kroppskjennskap. Kursrekken består av 4 trinn med avsluttende eksamen. Det er imidlertid mulig å avslutte etter hvert trinn. Mer info om kursrekken finnes på www.nibk.org . Her kan du også finne oversikt over litteratur og forskning.

BK1 har som mål at deltakerne gjennom faglig fordypning skal tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og holdninger slik at de

• får begynnende praktisk og teoretisk innsikt i BK med hovedvekt på personlig opplevelse og erfaring av de grunnleggende bevegelsene i BK

 

• får kjennskap til og en første innføring i undersøkelsen BARS-MQE

 

Kurset består av noe teori og mye praksis. Det er lagt opp som et internatkurs over 5 dager.
Pris: 6800,-     Antall deltakere: 12    Påmeldingsfrist: utløpt, men mulig å melde seg på fremdeles
Overnatting inkl måltider: 1050,- pr døgn i dobbeltrom og 1200,- i enkeltrom.


  

Påmelding sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . (Evn spørsmål kan også rettes dit.)
Vi ønsker velkommen til dager med masse faglig påfyll
og nye erfaringer i vår utrolige verden av bevegelser!

Utskrift