Invitasjon til BK1 september 2022

Written on .

 

INVITASJON TIL KURS I BASAL KROPPSKJENNSKAP: BK1

Dato: 18.- 23.september 2022 (ankomst søndag ettermiddag /avreise fredag til lunsj)

Sted: Gavelstad Gjestegård i Svarstad

Arrangør: Norsk Institutt for Basal Kroppskjennskap (NIBK)

Kursleder: Anne Marie Böhme Hetlevik, Lærer i Basal Kroppskjennskap

Basal kroppskjennskap er en helhetlig fysioterapeutisk metode der arbeidet med bevegelser og bevegelseskvalitet er sentralt. Navnet kroppskjennskap relaterer til at metoden omfatter både et bevegelses- og opplevelsesaspekt. Gjennom bevegelsene fremmes kontakten med egne bevegelsesvaner og dermed også muligheten til å endre vaner som opprettholder ubalanse i det kroppslige samspillet. Balanse, fri pust og nærvær «her og nå» er nøkkelelementer.

Fenomenet bevegelseskvalitet favner et fysisk, fysiologisk, psykologisk og eksistensielt perspektiv som ramme for undersøkelse og behandling. Bevegelser i liggende, sittende, stående og gående knyttes opp mot hverdagsbevegelser.

BK er kunnskaps- og erfaringsbasert og kan anvendes i klinisk, forebyggende og helsefremmende arbeid både individuelt og som gruppeterapi. BK er godt dokumentert innenfor psykiatrisk behandling og egner seg godt for pasienter med langvarige muskel-skjelettplager og lettere psykiske plager, såkalte sammensatte lidelser. Utover det er metoden et nyttig verktøy for alle som jobber med bevegelser som del av behandlingen. 

BK1 er det første steget i utdanningen som fører til klinisk kompetanse i Basal Kroppskjennskap. Kursrekken består av 4 trinn med avsluttende eksamen. Det er imidlertid mulig å avslutte etter hvert trinn, eller å ta BK1 som påfyll og inspirasjon - for deg som ønsker noe nytt eller for deg som allerede jobber med BK i din praksis. Mer info om kursrekken finnes på www.nibk.org . Her kan du også finne oversikt over litteratur og forskning.

Kurset består av noe teori og mye praksis. Det er lagt opp som et internatkurs over 5 dager.
Pris: 7200,-     Antall deltakere: 12    Påmeldingsfrist: fremdeles mulig å melde seg på 
Overnatting inkl måltider: 1050,- pr døgn i dobbeltrom og 1200,- i enkeltrom.

Påmelding sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . (Evn spørsmål kan også rettes dit.)
Vi ønsker velkommen til dager med masse faglig påfyll
og nye erfaringer i vår utrolige verden av bevegelser! 

    

Utskrift