Invitasjon BK1 19.-24.mars

 


 

 

INVITASJON TIL KURS I BASAL KROPPSKJENNSKAP: BK1

 

Dato: 19.-24.mars 2023 (ankomst søndag ettermiddag /avreise fredag til lunsj)

Sted: Gavelstad Gjestegård i Svarstad

Arrangør: Norsk Institutt for Basal Kroppskjennskap (NIBK)

Kursleder: Anne Marie Böhme Hetlevik, Lærer i Basal Kroppskjennskap

 

Basal kroppskjennskap er en helhetlig fysioterapeutisk metode der arbeidet med bevegelser og bevegelseskvalitet er sentralt. Navnet kroppskjennskap relaterer til at metoden omfatter både et bevegelses- og opplevelsesaspekt. Gjennom bevegelsene fremmes kontakten med egne bevegelsesvaner og dermed også muligheten til å endre vaner som opprettholder ubalanse i det kroppslige samspillet. Balanse, fri pust og nærvær «her og nå» er nøkkelelementer.

Fenomenet bevegelseskvalitet favner et fysisk, fysiologisk, psykologisk og eksistensielt perspektiv som ramme for undersøkelse og behandling. Bevegelser i liggende, sittende, stående og gående knyttes opp mot hverdagsbevegelser.

BK er kunnskaps- og erfaringsbasert og kan anvendes i klinisk, forebyggende og helsefremmende arbeid både individuelt og som gruppeterapi. BK er godt dokumentert innenfor psykiatrisk behandling og egner seg godt for pasienter med langvarige muskel-skjelettplager og lettere psykiske plager, såkalte sammensatte lidelser. Utover det er metoden et nyttig verktøy for alle som jobber med bevegelser som del av behandlingen.

BK1 er det første steget i utdanningen som fører til klinisk kompetanse i Basal Kroppskjennskap. Kursrekken består av 4 trinn med avsluttende eksamen. Det er imidlertid mulig å avslutte etter hvert trinn, eller å ta BK1 som påfyll og inspirasjon for de som allerede jobber med BK i sin praksis. Mer info om kursrekken finnes på www.nibk.org . Her kan du også finne oversikt over litteratur og forskning.

Kurset består av noe teori og mye praksis. Det er lagt opp som et internatkurs over 5 dager.
Pris: 7200,-     Antall deltakere: 12    Påmeldingsfrist: 8.februar
Overnatting inkl måltider: 1050,- pr døgn i dobbeltrom og 1200,- i enkeltrom.

Påmelding sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . (Evn spørsmål kan også rettes dit.)
Vi ønsker velkommen til dager med masse faglig påfyll
og nye erfaringer i vår utrolige verden av bevegelser!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: Basic Body Awareness Therapy, Basal Kroppskjennskap, Kurs BK, BK1

Utskrift E-post

Hvorfor har ingen lært meg disse enkle og nyttige bevegelsesprinsippene før? Det jeg har lært på disse få timene med BK, har jeg med meg i dagliglivet fra jeg står opp til jeg legger meg

Om NIBK

Basal kroppskjennskap er en fysioterapimetode som har vært godkjent i nærmere 30 år. Det er en arbeidsform som retter seg både mot forebyggende-, helsefremmende og klinisk virksomhet i fysioterapi.

Logg inn