SOMMERSEMINAR FOR DEN INTERNASJONALE LÆRERGRUPPEN PÅ FÆRØYENE

2.-9.august ble det arrangert seminar for den internasjonale lærergruppen i Basal Kroppskjennskap. Seminaret arrangeres årlig, og den tradisjonelle møteplassen er i Sverige. I 2019 ble det imidlertid mulig å arrangere det i Runavik på Færøyene. 26 fysioterapeuter fra 9 ulike land deltok, deriblant 5 fra Norge. Det var to nye lærerkandidater som deltok; Alba fra Spania og Dannie fra Canada. Begge har sin terapeutiske kompetanse fra BBAM utdannelsen og vil bli fulgt opp av lærere fra Norge.

Kurset fant sted i vakre omgivelser og speiderhuset i Runavik fungerte flott som base for praksisen. Etter innledende møtevirksomhet med utveksling av erfaringer, diskusjoner og et formelt Årsmøte, var fire hele dager satt av til praktisk arbeide med bevegelser. Gruppen var delt i to, hver av dem ledet av to lærere. På denne måten fikk vi selv muligheten til å oppleve en læringsprosess basert både på bevegelsene og på gruppefaktorene som er innbakt i Basal Kroppskjennskap. Vi reiste tilbake med nye egne erfaringer, nye ideer til praksis, ny motivasjon og inspirasjon. Det årlige seminaret gir alltid en veldig rik og utviklende anledning til å dele erfaringer, diskutere arbeidet med Basal kroppskjennskap og med å holde kurs, og ikke minst; være en del av et stort internasjonalt nettverk av lærere i Basal Kroppskjennskap.

Du kan lese mer om den internasjonale lærergruppen, IATBBAT; International Assosiation for Teachers in Basic Body Awareness Therapy, på http://www.iatbbat.com/.

Aarid og Anne Marie

Det er nå ti års erfaring med det internasjonale studiet i fysioterapi, Basic Body Awareness Methodology, BBAM, ved Høgskolen i Bergen. ca 55 FT er uteksaminert fra 15 land og 3 kontinent; disse har 60 studiepoeng, og en del flere har tatt deler av studiet, på 15, 30 eller 45 studiepoeng. Det er altså mulig å ta deler av studiet. De første 30 studiepoengene retter seg mot individualbehandling, de neste 30 inkluderer gruppebehandling, gruppeprosesser og gruppeledelse, alt med fokus på menneskets bevegelse og funksjon. En del studenter har gått videre og integrert studiet i en mastergrad; dette har vært mulig i Sverige. Noen få har også gått videre til en PhD i feltet.

An International Study Program for English Speaking Physiotherapists (60 ECTS); a two year part-time study program.

Are you interested to study at Bergen University College and meet international colleagues, qualifying in promoting Movement Quality, a core in physiotherapy?

The study program is free of charge because it is international; see more: http://www.hib.no/studietilbud/studieprogram/v60bbam/

Liv Helvik Skjaerven
Dosent i fysioterapi
Koordinator for BBAM
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.